Nieuws Stichting BeSt

Sales Workshop

Nieuws BeSt

Waar zijn we nu actief mee bezig?

De 102e collecteweek is afgelopen week van start gegaan. Ongeveer 400 eerstejaars studenten zijn op pas gegaan om voor stichting BeSt geld op te halen. Hiermee worden evenementen als Unlimited Festival voor lichamelijke- en geestelijke gehandicapten mensen, en paasbingo voor Havenzicht, het opvanghuis voor dak en thuislozen, georganiseerd.

16 t/m 18 januari
Bekijk event

Alle evenementen

Maandelijkse Event kalender Overzicht

Stichting BeSt is op vele momenten door het jaar heen actief bezig om een goed beentje voor 010 voor te zetten. Hierbij een overzicht onze acties en evenementen

BeSt collecteweek

De collectie commissie van Stichting BeSt ontfermd zich over de jaarlijkse collecteweek. De collecteweek heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting BeSt. Het opgehaalde geld door Stichting BeSt zal worden gebruikt voor liefdadigheidsprojecten en evenementen in Rotterdam, en voor Rotterdamse bewoners.

Seniorendag

Stichting BeSt organiseert ook een seniorendag voor ouderen uit de buurt in Rotterdam. Honderd ouderen worden uitgenodigd om te genieten van een senioren Big Band uit Rotterdam onder het genot van thee of koffie.

No items found.

Hartstichting Collecteweek

De Collecte Hartstichting is een initiatief van Stichting BeSt en het R.S.C./R.V.S.V., ieder jaar zetten leden van het RSC zich in voor de Hartstichting met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen. Deze stichting houdt zich al ruim 55 jaar bezig om mensen de kans te bieden meer uit het leven te halen.

Havenzicht Brunch

Tijdens pasen wordt er een brunch voor de bewoners van Havenzicht georganiseerd. De bewoners van Havenzicht, gevestigd in het gebouw tegenover het Rotterdamsch Studenten Corps en de Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging, mogen dan allemaal genieten van een geheel verzorgde brunch.

RunWITHMe

ItsME is een initiatief van Stichting BeSt, dat zich samen met oprichter Jur Deitmers inzet om zoveel mogelijk geld op te halen voor ItsME en daarmee voor wetenschappelijk onderzoek naar Meningitis en Encephalitis. Hiervoor oprganiseert ItsME een hardloopevenement in Rotterdam waar iedereen aan mee kan doen!

Rondje Corps

't Rondje Corps is een jaarlijks terugkerende wielerronde, georganiseerd vanuit het RSC/RVSV. Waarbij een fietsroute van 75 km en 150 km door Nederland wordt uitgezet en gefietst door jong en oud om geld in te zamelen voor een goed doel.

Unlimited Festival

Het grootste evenement dat Stichting BeSt jaarlijks organiseert is het 'Unlimited Festival'. Dit festival is een feestdag voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, waar gemiddeld 300 bezoekers op afkomen. Onder leiding van professionele hulp en met elk jaar verschillende ingehuurde acts en artiesten wordt dit uitje voor deze mensen ieder jaar als een onvergetelijke dag ervaren.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

Sinterklaas speelgoed verzamelen

Elk jaar helpt stichting BeSt mee met het verzamelen van Sinterklaas speelgoed. Dit speelgoed wordt gedoneerd aan families in Rotterdam. Voor de kinderen uit deze families is het krijgen van speelgoed in de decembermaand niet vanzelfsprekend. Het inzamelen wordt in  samenwerking gedaan met Toys 'n Wrap.

Christmas in Kralingen

Tijdens Kerst organiseert BeSt een groot kerstfestijn in Kralingen dat rond de 500 bezoekers trekt, waar jong en oud uit de buurt integreren en een plezierige dag beleven. Er zijn verschillende kraampjes waar gegeten en gedronken kan worden. Verder kunnen de kinderen op de foto met de Kerstman en zijn er diverse optredens. Bovendien zijn er elk jaar weer verschillende activiteiten zoals een zweefmolen, knutselhoek en een levende kerststal.