Collecte BeSt

De Collectie commissie van Stichting BeSt ontfermd zich over de jaarlijkse collecteweek. De collecteweek heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting BeSt. Het opgehaalde geld door Stichting BeSt zal worden gebruikt voor liefdadigheidsprojecten en evenementen in Rotterdam, en voor Rotterdamse bewoners.

Eerst volgende evenement
Meer informatie

COLLECTE WEEK

+/- 400 studenten zetten zich hiervoor in.

De collecteweek vindt vlak na de jaarwisseling plaats, en heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting BeSt

Om projecten zoals Unlimited Festival, Seniorendag, Christmas in Kralingen & Havenzicht Brunch mogelijk te maken...

Onder begeleiding van de collecte commissie gaan 400 eerstejaars studenten de straat op om geld op te halen. Veel van deze studenten zijn recent pas verhuisd naar Rotterdam, en krijgen hiermee de kans meteen iets terug te doen voor hun nieuwe thuis stad.

Doordat de eerstejaars studenten ook in Rotteradm de straat opgaan om te collecteren krijg je ook een ''door Rotterdam voor Rotterdam'' idee. Mensen op straat zijn bereid vaak meer geld te geven als ze weten dat het mensen in hun directe omgeving gaat helpen.

Onze organisatie

De RunwithME commissie bestaande uit 6 studenten zal zich ook dit jaar
inzetten om geld op te kunnen halen voor itsME foundation

Saranda Borova

Sanne Drossaert

Daan Vriens

Emma van Laarhoven

Sophie Nienhuys

Anne Postema

Dirk van Akkerveeken

Ruim 100 Jaar collecteren

Sinds 1920

Wat houdt het in?

Geschiedenis
In 1926 werd 2100 gulden opgehaald met de collecte. Omgerekend naar waarde van vandaag is dat ca € 20.000; de opbrengst is tegenwoordig haast het viervoudige. Uit de opbrengst van de collecte werden veel projecten gesteund of georganiseerd. Eerst het Sint-Nicolaasfeest op Volksscholen en in Odeon, later ook speelgoed voor kinderopvangen, inrichting van kinderspeelplaatsen en bijdragen voor kinderkampen. De door het R.S.C./R.V.S.V. georganiseerde Sint-Nicolaasintocht en Collecte zijn voor de vereniging en de stad niet meer weg te denken.

Burgemeester A.Aboutaleb zei hierover tijdens het 19e lustrum: “Zo doet het R.S.C. wat terug voorde stad. En dat is een gewoonte – een mooie gewoonte – waaraan we in al die jaren gewend zijn geraakt".

In 2004 heeft het R.S.C. samen met de R.V.S.V. deze activiteiten gebundeld in Stichting BeSt. Per doelgroep wordt door Stichting BeSt jaarlijks tenminste één activiteit georganiseerd en daarnaast worden financiële bijdragen verstrekt.


Collecte

Studenten initiatief om
een inclusieve maatschappij te creëren

Collecteren

De eerstejaars gaan elk jaar de stad in om met de collectebus ruimhartig geld op te halen voor BeSt. Door de COVID-19 situatie wordt er sinds 2021 ook online gecollecteerd.

Activiteiten

Met de gelden uit de collecteweek worden verschillende evenementen georganiseerd. Bij Christmas In Kralingen komt jong en oud uit de buurt van de Sociëteit samen om een gezellige dag te beleven. Daarnaast wordt ook het Unlimited Festival georganiseerd, een feestdag voor lichamelijke- en geestelijk gehandicapte mensen. Ook vindt er jaarlijks een Paasbingo plaats in Havenzicht, een tegenover de sociëteit gevestigd opvanghuis voor dak- en thuislozen.

Giften

Verder worden er giften gedaan voor projecten van organisaties die passen bij de pijlers. Een project als Kinderkamp Kralingen Crooswijk waarbij computers werden gedoneerd voor de basisschool Wereldwijs, deze kunnen dienen als hulpmiddelen voor schoolprojecten om de ervaringen van de corona lockdown te verwerken.

Donaties

We halen geld op voor..

Doneren

Met uw hulp kunnen wij anderen helpen

Mocht u iets willen doneren klik dan op onderstaande button